logo_liantis

Mobiliteit: stijgende vraag naar duurzaamheid en flexibiliteit

De aandacht voor leefmilieu en klimaat wordt steeds groter. Medewerkers verwachten dat je als werkgever energiezuinige vormen van mobiliteit aanbiedt en in de war for talent is dit doorslaggevend. Hoe implementeer je een toekomstgericht mobiliteitsaanbod? En hoe voldoe je aan de eisen van je medewerkers en de overheid? De Liantis-toolkit geeft een antwoord op al jouw vragen en zorgt voor een eenvoudige implementatie in je hr-beleid.

Mobiliteit
Untitled design (1)

Waarom een flexibel en duurzaam mobiliteitsplan? 


De corona
- en energiecrisis hebben ervoor gezorgd dat de vraag naar
alternatieve vormen van mobiliteit stijgt. Je medewerkers willen een mobiliteitspakket op maat, waarbij duurzaamheid en flexibiliteit ontzettend belangrijk zijn. Wanneer jij als werkgever je medewerkers de keuze geeft om zich op een ecologische manier te verplaatsen, heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

 

Mobiliteitsbudget 


In 2019 maakte het mobiliteitsbudget zijn intrede. Via het mobiliteitsbudget bied je flexibiliteit en word je aantrekkelijker als werkgever. De medewerker kan via drie pijlers kiezen om de bedrijfswagen in te ruilen tegen een duurzamer alternatief.

Hoe kan Liantis jou helpen?


De regelgeving rond mobiliteit is vrij complex, waardoor je als werkgever vaak het bos door de bomen niet meer ziet. Om je te ondersteunen bij de implementatie van duurzame mobiliteitsoplossingen in je hr-beleid, stelden we een toolkit samen met alle voorschriften, de nodige modeldocumenten én belangrijk advies. Daarbovenop krijg je de opname van onze online masterclass 'Wegwijs in duurzame mobiliteit', waarin we alle invalswegen van een duurzaam mobiliteitsbeleid toelichten.

Mobility_Toolkit

Advies op maat

Wil je graag dat we je volledig ontzorgen? Met advies op maat van Liantis Consult werken we samen met jou aan een toekomstgericht mobiliteitsbeleid.

Onze experts begeleiden je graag verder. Denk maar aan:

  • Aanpassingen van je arbeidsreglement of een arbeidsreglement op maat
  • Hr-advies voor concrete hr-vraagstukken
  • Hulp in de war for talent
  • ...
Stephanie_01_LR

INTERVIEW STÉPHANIE PARREIN
Een duurzaam  mobiliteitsplan is onmisbaar in je hr-beleid

 

“Wanneer je als werkgever je mobiliteitsbeleid niet aanpast aan de noden van vandaag, verlies je medewerkers”, benadrukt Stéphanie Parrein, juridisch adviseur bij Liantis.