Header-ipa

Liantis Academy voor interne preventieadviseurs

Opleidingen met impact, gedreven door expertise

Als interne preventieadviseur, ofwel IPA, moet je ervoor zorgen dat medewerkers op een veilige en gezonde manier kunnen werken. En deze rol brengt heel wat uitdagingen met zich mee omdat je een perfecte balans moet vinden tussen alle verschillende aspecten van preventie en welzijn op het werk. Liantis helpt je hierin wegwijs te maken!

Opleidingen in de kijker

Een interne preventieadviseur blijft altijd leren

Het vakgebied van een interne preventieadviseur evolueert voortdurend. Een IPA moet dan ook zijn of haar kennis en vaardigheden continu bijwerken. Samen zorgen we ervoor dat je als interne preventieadviseur op de hoogte blijft van de meest recente voorschriften en je organisatie voldoet aan de vereisten op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Zo blijf jij als IPA bij in deze belangrijke rol.

Nieuw! Blended basisopleiding niveau 3 

Als preventieadviseur waak je over de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Je speelt een cruciale rol in het welzijn van de organisatie en haar medewerkers. De basisopleiding biedt alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om als preventieadviseur niveau 3 aan het werk te gaan. Vanaf nu kan je de opleiding volgen in een vernieuwde blended formule. Door de combinatie van fysieke en online lessen kies je zelf waar en wanneer je met de leerstof aan de slag gaat.  

Bijscholing preventieadviseur

We hebben de tweejaarlijkse bijscholing voor preventieadviseurs in een nieuw jasje gestoken. Deze vernieuwde bijscholing zal bestaan uit een eerste plenaire stuk waar we enkele belangrijke updates rond wetgeving toelichten. Daarna volgen er twee workshops waarin je per workshop kan kiezen tussen twee interessante preventie en welzijnstopics.

Haal het beste uit je hr-medewerkers

Praktijkgericht

We geloven in leren door te doen

Door het dagelijks contact met het werkveld zorgen de experten van Liantis Academy voor praktijkgerichte opleidingen waar je als IPA écht iets aan hebt. Ze bieden concrete tools en handvaten die je direct kan toepassen in je organisatie. Het assortiment aan praktijkgerichte opleidingen is ontworpen om je te helpen slagen in je rol als IPA.

Q&A

Vaakgestelde vragen

Welke opleidingen zijn wettelijk verplicht?

Je vindt het antwoord hier

Subsidies, op welke kan ik een beroep doen en hoe vraag ik ze aan?

Je leest het hier

Wat houdt het individueel opleidingsrecht uit de arbeidsdeal concreet in?

Je leest het hier

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Onze opleidingsnieuwsbrief

Ons opleidingsaanbod in één oogopslag dankzij onze nieuwsbrief.