Volgens een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven zitten Vlaamse volwassenen dagelijks gemiddeld 8,3 uur. De werkplek is vaak de grote boosdoener, dus geven we graag enkele tips om het kantoorwerk aangenamer én gezonder te maken.


Mannen zitten gemiddeld 8,7 uur per dag, terwijl dat bij vrouwen iets lager ligt met een gemiddelde van 8,1 uur per dag. Dat brengt ons op een Vlaams gemiddelde van 8,3 uur per dag. Meer dan de helft van de tijd dat we wakker zijn, brengen we dus al zittend door.


De grootste boosdoener? De werkplaats.

Hoe komt het nu eigenlijk dat we zoveel zitten? Komt het door de vele uren die we in de zetel of in de wagen spenderen? Nee, de grote boosdoener is de werkplaats. Mensen met een administratieve job brengen maar liefst 70% van de werktijd door op hun bureaustoel.

 

Het zitten doorbreken

Er bestaan gelukkig veel manieren om het zittend werk te doorbreken: denk maar aan sta-bureaus en korte tripjes naar de koffiemachine of de printer. Maar daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om de tijd die je zittend doorbrengt te optimaliseren.

We bezorgen je daarom graag enkele tips om kantoorwerk aangenamer en gezonder te maken. Volg deze tips en maak van je bureau een meer ergonomische en comfortabele werkplaats!

Download de gratis brochure vol nuttige tips