Bescherm je medewerkers
tegen griep

Elk jaar hetzelfde liedje: zodra de winter de kop opsteekt, doet griep dat ook. Je medewerker is door griep al snel een week buiten strijd. Als je weet dat een ziektedag je gemiddeld 200 à 250 euro kost, zorgt griep voor een verlies van ongeveer 1000 à 1250 euro. Bovendien lopen andere medewerkers kans op besmetting, waardoor dat bedrag nog kan aantikken.  

Een griepspuitje heb je daarentegen voor maar 18,50 euro per werknemer. Een kleine investering om je medewerkers gezond te houden. Vermijd onnodige verzuimkosten en vaccineer je medewerkers tegen griep. 

Bestel je griepvaccins

Griep-lengte

GriepsVaccin-RGB_Dunne lijn 02

Tip!

Om je medewerkers zo goed mogelijk te beschermen raden we een vaccinatiegraad van 70% aan. Wil je je medewerkers overtuigen van een griepvaccin? Download dan deze poster en geef het een zichtbare plek op kantoor.

Overtuig je medewerkers

 

Waarom vaccineren?

Meer weten? We zetten de voordelen van vaccineren op een rij:

  • Je verlaagt de kans op griep: gemiddeld wordt jaarlijks 5-10% van de Belgische bevolking getroffen door griep, dat zijn 550.000-1.100.000 zieken. Met een griepvaccin verlaag je de kans op griep en vermijd je onnodige verzuimkosten.
  • Je voorkomt besmetting van collega’s: mensen met griep zijn besmettelijk vanaf de eerste dag voor de symptomen verschijnen tot 5-7 dagen erna. Door zo veel mogelijk medewerkers te vaccineren, loop je minder kans dat de ziekte wordt overgedragen.
  • Sneller herstel: wie na vaccinatie toch griep krijgt, heeft minder zware symptomen en herstelt sneller van de ziekte.

kalender winter-v5

 

Wanneer vaccineren?

Een griepvaccinatie biedt bescherming binnen een termijn van 10 tot 15 dagen na de injectie. Daarom wordt aangeraden om te vaccineren van midden oktober tot midden december. Je bent dan de hele winter lang beschermd.