Ondernemerscoaching-10

Droom je ervan om zelfstandige te worden, ben je al een gevestigde ondernemer, of wil je graag je aanbod uitbreiden? Elke uitdaging brengt heel wat vragen en keuzes met zich mee. Advies krijgen, of je oplossingen aftoetsen, is van goudwaarde. Zelfs met een groot netwerk kan een ondernemerscoach het verschil maken om de juiste knopen door te hakken. 

Als beginnende ondernemer

Starten als zelfstandige is een grote stap. Wil jij ook graag van je passie je beroep maken, of je eigen baas zijn? Dan zit je waarschijnlijk met heel wat vragen, want er komt een heleboel op je af.

Naast de praktische zaken, zit je misschien ook met meer fundamentele vragen:

  • Ga ik het ondernemerschap wel aankunnen?
  • Zal ik genoeg klanten vinden?
  • Zit mijn prijszetting wel juist?
  • Heb ik de juiste competenties?
  • Wat moet ik allemaal doen? Waar moet ik allemaal aan denken?

Aan een ondernemerscoach kan je al deze vragen stellen. Bovendien bespreek je ook de ultieme vraag: is mijn idee wel haalbaar? En op welke manier zet ik dat idee in de kijker? Extra pluspunt: samenzitten met een coach vóór je start verhoogt je slaagkansen als starter.

Als ervaren ondernemer

Zelfstandigen hakken bijna elke dag één of andere belangrijke knoop door. Je eigen baas zijn is tof, maar die verantwoordelijkheid is ook zwaar. Soms heb je gewoon nood aan een klankbord.

Zo zit misschien met deze vragen:

  • Ik wil(meer) groeien, op welke manier doe ik dat het best?
  • Ik heb het veel te druk en krijg mijn werk niet af, maar wat doe ik daar aan?
  • Ik wil een eerste medewerker aanwerven. Is mijn bedrijf daar klaar voor?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn personeel zich goed blijft voelen? Hoe word ik een goede baas?

Zelfstandig zijn, betekent niet dat je alles alleen moet doen. Ga in gesprek met een ervaren ondernemerscoach en hak je knopen snel en efficiënt door.

Je businessplan onder de loep

Zit je niet perse met vragen? Dan nog kan het nuttig zijn om met een coach je businessplan te herbekijken. Misschien miste je al die tijd een hele interessante klantengroep. Of wie weet mankeer je nog een evidente aanvulling van je aanbod.

Door jezelf en je bedrijf in vraag te laten stellen, heb je de kans om je manier van werken te optimaliseren en te groeien als ondernemer. 

Ondernemerscoaching concreet

Het traject met een ondernemerscoach omvat 4 individuele sessies , goed voor ongeveer 8 uur hands-on coaching en advies.

Dankzij de financiële steun van VLAIO bedragen deze sessies slechts een beperkte bijdrage.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in: de sessies zijn rap volzet.

Vraag een gesprek aan