Logo_Liantis

Starten als student-zelfstandige         Inspiratie          FAQs         Contact

Starten als student-zelfstandige


Tovenaar in de keuken, krak in manicures of websitebouwer de luxe? Word student-zelfstandige en neem op een veilige manier je eerste stappen als ondernemer. Zo kan je jezelf ontplooien – en dat zonder grote investeringen of risico’s! Ondertussen blijf je in de meeste gevallen kinderbijslag ontvangen en betaal je weinig of zelfs helemaal geen sociale bijdragen. En wanneer je je studies afrondt, heb jij een serieuze streep voor op je leeftijdgenoten.  

Alleen maar voordelen dus. Waar wacht je nog op? 

header img

Drie goede redenen om te starten als student-zelfstandige


Starten als student-ondernemer, daar zijn tientallen goede redenen voor te bedenken.
Dit zijn de drie beste.

Ondernemen = plezant

Als er één ding is dat ondernemers kenmerkt, dan is het dat ze de handen uit de mouwen steken. En geef toe, je zou hier niet zijn als net dát aspect je niet zou aanspreken. Geen baas die je vertelt wat te doen, je eigen uren kiezen en ondertussen aardig bijverdienen: where do I sign up? Laat je innerlijke Elon Musk los en toon de wereld wat je kan!


Geniet van een interessant statuut & neem een voorsprong

Het voordelig statuut van student-zelfstandige maakt dat je heel weinig of zelfs geen sociale bijdragen hoeft te betalen. Zo blijft het risico voor jou erg beperkt en bouw je ondertussen een uitgebreide klantenbasis uit. Wanneer je er ten slotte voor kiest om na je studies verder te gaan als ondernemer, kan je steunen op tonnen ervaring die je concurrenten missen. Zo start jij met een serieuze streep voor!

Bij Liantis start je gemakkelijk

Wij hebben een jarenlange expertise opgebouwd in de begeleiding van studenten die willen ondernemen. De opstartformaliteiten zijn bovendien heel beperkt en breng je in een handomdraai in orde via ons online ondernemingsloket. Heb je nog vragen? Dan staat je persoonlijke adviseur steeds voor je klaar.

e-book

Download je gratis e-book

Ben je op zoek naar een handige gids die al je vragen over het ondernemerschap als student beantwoordt? Download dan nu ons gratis e-book! 

Voorwaarden

Wat zijn de voorwaarden om te starten als student-zelfstandige?

Je komt in aanmerking voor het statuut van student-zelfstandige als je aan volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent tussen 18 en 25 jaar oud. 
  • Je studeert aan een erkende onderwijsinstelling in België of in het buitenland.
  • Je bent ingeschreven voor minimaal 27 studiepunten (ECTS) per schooljaar of 17 lesuren per week om een erkend diploma te behalen.
  • Je volgt regelmatig de lessen (voor minimaal 27 studiepunten per schooljaar of 17 lesuren per week). Neemt je onderwijsinstelling geen afwezigheden op, dan kan je aan de hand van een puntenlijst of attest aantonen dat je hebt deelgenomen aan de examens (voor ten minste 27 studiepunten of 17 lesuren per week). Gewoon deelnemen volstaat.
  • Je oefent een zelfstandige activiteit uit (je werkt dus niet onder het gezag van een werkgever). Start je geen eigen onderneming, maar ga je een andere zelfstandige helpen in zijn eenmanszaak, dan gelden er mogelijk andere regels.

Partners

HoWest
DO_