Comfortabel thuiswerken

Op kantoor zijn je medewerkers voorzien van alle benodigdheden om ergonomisch te werken. Hun thuiswerkkantoren zijn vaak niet afgestemd op de ergonomische richtlijnen. Vermijd lichamelijke klachten bij je medewerkers door aandacht te schenken aan een goede ergonomie wanneer ze thuiswerken.

header_img_comf

Enkele tips voor een comfortabele werkplek


Een goede ergonomie is je werkplek volledig kunnen aanpassen aan jouw lichaam, zodat je in een neutrale en pijnvrije houding kan werken. Bezorg je medewerkers zeker deze tips zodat ze gelukkig en productief aan de slag kunnen gaan!

office_t20_kn3QgP
  • Moedig je werknemers aan om een apart toetsenbord en een muis te gebruiken. Zorg dat ze aandacht hebben voor de instellingen van hun bureaustoel en tafel.
  • Onderschat het belang van voldoende licht, ventilatie en een juiste temperatuur niet en breng je medewerkers hiervan op de hoogte.
  • Beperk het aantal uren dat je medewerkers zittend doorbrengen. Motiveer hen om regelmatig actieve pauzes te nemen.

Persoonlijk werkplekadvies

Je medewerkers beschermen tegen bijvoorbeeld rug- en nekklachten, doe je door hen te wijzen op een ergonomische houding. Maar hoe zit je goed als je thuis werkt? En welk materiaal schaf je het best aan? In deze korte e-learning geven onze experten tal van praktische tips en richtlijnen om een werkplek zo ergonomisch en aangenaam mogelijk te organiseren.

Wist je dat je als werkgever je medewerkers ook de mogelijkheid kan geven om persoonlijk ergonomisch advies te krijgen over hun thuiswerkplek? Doe je aanvraag via onderstaande knop en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

30 minuten

Gezondheidsexperts raden aan om het zitten elke dertig minuten eens te onderbreken. Toch nemen te weinig mensen dit advies ter harte.


50%

50 % van de telewerkers heeft last van lage rugklachten en nekklachten.

Maak werk van je telewerkbeleid

Een succesvol telewerkbeleid begint bij een correcte opvolging van de wettelijke verplichtingen, maar het gaat verder dan dat. Zo mag je ook de psychosociale en ergonomische uitdagingen niet uit het oog verliezen.

Dat die laatste twee factoren meer en meer aan belang winnen, blijkt ook uit de cao die de Nationale Arbeidsraad rond telewerk afsloot. De cao bevat immers een aantal bepalingen met betrekking tot het welzijn van je telewerker.

Waarom investeren in een telewerkbeleid?

Lees meer

Zorgeloos telewerken dankzij onze toolkit

Lees meer

Mentaal sterk aan het werk met Mindlab

Lees meer