Mentaal sterk aan het werk


Als werkgever wil je het beste voor je werknemers. Je wil dat ze zich goed voelen en zo min mogelijk stress ervaren. Mentale gezondheid is ontzettend belangrijk, maar toch is het voor velen een grote stap om hulp te zoeken.

Daarom sloegen wij de handen in elkaar met Mindlab, een online platform dat je telewerkers traint in het omgaan met stress en het verbeteren van hun mentaal welzijn.

header_img0

Wist je dat ...

… onderzoek heeft aangetoond dat in organisaties die telewerk toelaten, de medewerkers trouwer en productiever zijn? Telewerk brengt heel wat voordelen met zich mee, maar er zijn helaas ook een aantal valkuilen aan verbonden.

focused-millennial-black-man-student-in-stripped-t-shirt-wear-glasses-watching-educational-webinar-on_t20_9kKmgv-1

17%

17% van de Belgen kampt
met mentale problemen.


40%

40% van de werknemers geeft aan dat ze meer nood hebben aan herstel in crisissituaties, zoals de coronacrisis.


50%

Van de werknemers die telewerken, is de helft structureel bereikbaar buiten de reguliere werkuren. Dat leidt in veel gevallen tot stress.

Liantis en Mindlab staan je bij

MindLab

 

Met de online modules van Mindlab kunnen je telewerkers hun mentaal welzijn begrijpen en verbeteren. Van thuis uit gaan ze aan de slag met onderwerpen zoals stress en veerkracht. Zo werken zij niet alleen aan hun gezondheid, maar kan jij ook de stijgende kosten ten gevolge van mentale problemen drukken.

Maak werk van je telewerkbeleid

 

Een succesvol telewerkbeleid begint bij een correcte opvolging van de wettelijke verplichtingen, maar het gaat verder dan dat. Zo mag je ook de psychosociale en ergonomische uitdagingen niet uit het oog verliezen.

Dat die laatste twee factoren meer en meer aan belang winnen, blijkt ook uit de cao die de Nationale Arbeidsraad rond telewerk afsloot. De cao bevat immers een aantal bepalingen met betrekking tot het welzijn van je telewerker.

Waarom investeren in een telewerkbeleid?

Lees meer

Zorgeloos telewerken dankzij onze toolkit

Lees meer

Werk comfortabel van thuis met ons werkplekadvies

Lees meer