Zorgeloos telewerken

Door duidelijke afspraken rond telewerk te maken, vermijd je foute verwachtingen en misverstanden bij je medewerkers. Om je op weg te helpen, stelden we een sociaaljuridische toolkit samen met alle voorschriften en documenten om je telewerkbeleid te doen slagen.

Zorgeloos telewerken

Succesvol telewerken begint met goede afspraken


Vooraleer je medewerkers van thuis uit aan de slag kunnen, moet je als werkgever enkele zaken zeker in orde brengen. In onze toolkit lijsten we de voornaamste voorschriften en documenten op, zodat jij en je werknemers zorgeloos kunnen telewerken.

Wat mag je verwachten van de toolkit?

Wat mag je verwachten van de toolkit?

  • Informatie over het wettelijk kader rond telewerk
  • Do's en don'ts over welzijn en ergonomie
  • Kant-en-klare modelformulieren
  • Bijlages voor je arbeidsreglement
  • Checklist telewerk

Wist je dat ...?


… onderzoek heeft aangetoond dat in organisaties die telewerk toelaten, de medewerkers trouwer en productiever zijn? Om de beste talenten te behouden én aan te trekken, maak je als werkgever dus het best werk van een telewerkbeleid.

Onze toolkit biedt de basis om je beleid verder uit te bouwen.

Maak werk van je telewerkbeleid


Een succesvol telewerkbeleid begint bij een correcte opvolging van de wettelijke verplichtingen, maar het gaat verder dan dat. Zo mag je ook de psychosociale en ergonomische uitdagingen niet uit het oog verliezen.

Dat die laatste twee factoren meer en meer aan belang winnen, blijkt ook uit de cao die de Nationale Arbeidsraad rond telewerk afsloot. De cao bevat immers een aantal bepalingen met betrekking tot het welzijn van je telewerker.

Waarom investeren in een telewerkbeleid?

Lees meer

Mentaal sterk aan het werk met Mindlab

Lees meer

Werk comfortabel van thuis met ons werkplekadvies

Lees meer