duurzaam aanwezig

Pak afwezigheden aan met een oplossing op maat van jouw organisatie

Als je medewerkers hebt die regelmatig of een lange tijd afwezig zijn, dan heeft dit gevolgen voor je organisatie. Want wanneer een medewerker langdurig afwezig is, heeft dit onvermijdelijk een impact op je organisatie en dat kan jou als werkgever flink wat kosten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je medewerkers gezond, gemotiveerd én bij jou aan het werk houdt?  

help-collegue-with-project-group-of-three-people-2023-11-27-05-14-11-utc-1
NIEUW: Plan nu een gratis online gesprek met een expert

Weet je niet goed welke oplossing juist beantwoordt aan jouw vragen en noden? Dan ondersteunen onze experten je hier graag bij!

Vanaf nu kan je online een gesprek inplannen met een van onze experten. Tijdens dit gesprek kan je jouw vragen voorleggen en je noden en/of problemen bespreken. Onze expert wijst je vervolgens door naar een gepaste oplossing op maat van jouw organisatie. Of hij zal je doorverwijzen naar een collega voor verdere begeleiding.

businesswoman-at-whiteboard-giving-presentation-in-2021-08-26-16-13-13-utc (1)-1

Oplossingen op maat van elke organisatie

De one-size-fits-all aanpak is geen aanrader als het gaat om absenteïsme. Want elke organisatie en elke medewerker is uniek. Daarom creëerden we oplossingen op maat van élke organisatie. Je hoeft je niet te beperken tot één oplossing, maar kan zelf je eigen pakket samenstellen dat best aansluit bij de specifieke noden van jouw organisatie. 

Bij al onze oplossingen hechten we groot belang aan:  

  1. Professioneel advies 
  2. Persoonlijke aanpak 
  3. Praktische ondersteuning 

Ontdek onze oplossingen

Duurzaam aanwezigheidsbeleid: aan de slag met de Liantis-toolkit

WAT? Om werkgevers optimaal te ondersteunen in de eerste stappen van hun duurzaam aanwezigheidsbeleid, stelden we een toolkit samen. In deze toolkit vind je concrete handvaten waarmee je meteen zelf aan de slag kan.  

Daarnaast krijg je ook advies van een juridisch expert en ontvang je heel wat handige documenten die je verder op weg helpen bij de opmaak van je eigen aanwezigheidsbeleid.

 

Aanwezigheidsplan: oplossing op maat van de kmo

WAT? Je krijgt als werkgever een concrete oplossing die werd ontwikkeld op maat van de kmo. Het doel van het aanwezigheidsplan is om verzuim in je organisatie op een efficiënte en duurzame manier aan te pakken, en vooral, te voorkomen. 

We nemen bovendien de tijd om een antwoord te bieden op al je dringende vragen over verzuim. Dit alles doen we samen met jou tijdens een digitaal contactmoment van ongeveer twee uur. 

Opleiding 'Hoe ga je als leidinggevende om met afwezigheden?'

WAT? In deze opleiding leren leidinggevenden hoe ze moeten omgaan met afwezigheden in hun team. De bedoeling is dat ze zich bewust leren maken van hun rol in de integrale aanpak van verzuim binnen de organisatie.  

De focus van de opleiding ligt op gesprekstechnieken en de verschillende soorten gesprekken in het kader van afwezigheden.   

Traject 'Aanwezigheidsbeleid van A tot Z'

WAT? In dit traject begeleiden we je bij de ontwikkeling van een realistisch en haalbaar aanwezigheidsbeleid. Binnen dit traject voorzien we zes afspraken met een werkgroep.  

Samen brengen we de concrete situatie van je organisatie in kaart en bekijken welke veranderingen je graag wil doorvoeren. We maken samen het beleid op en werken aan een visie voor je organisatie rond absenteïsme.  

Traject 'Terug aan de slag'

WAT? Een medewerker die langdurig afwezig is geweest en die terug wil keren naar het werk, moet op de juiste manier ondersteund worden.  

Met het traject ‘Terug aan de slag’ ondersteunt en begeleidt Liantis de dialoog tussen medewerker en werkgever en andere relevante personen zoals de arbeidsarts.  

Waarom kiezen voor Liantis?

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België
 
Ontdek het volledige aanbod van Liantis