Logo_Liantis

Liantis Academy 2022
voor accountants en belastingadviseurs

Een beroep zoals het jouwe is steeds in verandering. Net omdat opleidingen essentieel zijn om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden, zet Liantis Academy in 2022 volop in op infosessies die afgestemd zijn op jouw takenpakket. Zo blijf je helemaal mee met de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.


✓   
Minstens 5 live webinars rond fiscaliteit
✓   10 uur  opleidingen - online te bekijken wanneer jij wil
✓   Door experts zoals Pieter Debbaut (Fiscalist), Yves Verdingh (Head of Tax van BNP Paribas Fortis) en Liantis-experts
✓   Opleidingen erkend door het ITAA vallen onder categorie A
✓   Door gebruik te maken van Liberform en de KMO-portefeuille betaal je slechts 18 euro per opleidingsuur

Heldere opleidingen

Veranderende regels en nieuwe wettenjouw vak is altijd in bewegingMet een duidelijke uitleg van een vakexpert ben je weer helemaal mee.

welzijnOpHetWerk_RGB_dunne lijn 01

Vinger aan de pols

We houden het graag relevant. De inhoud van onze opleidingen wordt dan ook bepaald in functie van de actualiteit en je takenpakket.

 

 

Preventieplatform_RGB_dunne lijn 01

Digitale opleidingen

Je bekijkt de opleidingsvideo’s wanneer dat jou het best past. We vullen het aanbod geregeld aan en bieden ook on demand opleidingen aan. Met 10 uur on demand opleiding blijf je helemaal mee. Het lesmateriaal blijft bovendien een jaar lang beschikbaar voor jou. 

Accountant-RGB-Dunne


Door vakexperts

Elke spreker is expert in zijn materie en volgt de evoluties binnen zijn vakgebied op de voet. Je krijgt dus een opleiding waar je écht iets aan hebt. Ook ons lijstje met externe sprekers bevat heel wat klinkende namen.

 

Ontmoet onze sprekers

Elke spreker is expert in zijn materie en volgt de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet. Ook onze externe sprekers zullen je bekend in de oren klinken.

Yves Verdingh
Yves Verdingh
HEAD OF TAX - BNP PARIBAS FORTIS

Over de spreker

Yves Verdingh is Head of Tax van BNP Paribas Fortis én professor aan de Fiscale Hogeschool (Odisee). Deze expert vennootschapsbelasting is dan ook een ervaren spreker.  

Pieter Debbaut
Pieter Debbaut
FISCAAL EXPERT LIANTIS

Over de opleidingen

  • Opleiding 1: Activeren spaargeld en financiering van ondernemingen
  • Opleiding 2: Taxatie van corona-vervangingsinkomsten
  • Opleiding 3: Fiscaliteit van de verschillende samenlevingsvormen

Over de spreker

Pieter Debbaut is een bekend gezicht op de Fiscale Hogeschool (Odisee), maar ook medeauteur van de Belastinggids van Pelckmans en aan de slag als fiscaal expert bij Liantis. Naast de verzekeringstechnische thema’s is Pieter vooral gespecialiseerd in de personenbelasting.   

Lisa
Liantis experts
WEGWIJS BIJ EEN EERSTE AANWERVING

Over de sessie

De aanwerving van een eerste medewerker is een grote stap voor elke zelfstandige. In deze opleiding overlopen we stappen en verplichtingen als werkgever vanuit de verschillende expertise domeinen van Liantis: sociaal-juridisch, preventie en welzijn, verzekeringen en hr.  

Over de sprekers

Lisa Jeuris heeft als juridisch adviseur welzijnswetgeving en manager kennisbeleid een uitgebreide expertise en ervaring op vlak van preventie en welzijn, met specialisatie in de re-integratie van medewerkers. 

Paul Liekens is binnen Liantis risk solutions technisch eindverantwoordelijke voor de schadeverzekeringen. Hij heeft als verzekeringsmakelaar een jarenlange praktijkervaring opgebouwd. 

Virginie  Lapauw: De aanwerving van een eerste medewerker is een grote stap als ondernemer. Als startersbegeleider begeleidt en adviseert Virginie sinds 2018 startende werkgevers doorheen alle formaliteiten en verplichtingen. 

Lies Denolf: Lies is sinds 2009 aan de slag bij Liantis. Ondertussen is zij hét aanspreekpunt rond de verschillende arbeidscontracten en de toepassing van het arbeidsrecht voor horeca en kappers binnen Liantis.  

Marianne Van der Wielen is als ondernemerscoach en hr-consultant een gewaardeerd klankbord voor vele ondernemers. Via individuele begeleiding helpt zij zaakvoerders in het duurzaam uitbouwen van hun onderneming vanuit hun eigen persoonlijkheid en het unieke DNA van hun kmo.   

Gerben
Gerben Vermeulen & Henk Sanders
JURIDISCH ADVISEUR & PRODUCTEXPERT RISK SOLUTIONS
Een fiscaal interessante kijk op optimaal verlonen


Over de sessie

Fiscaal optimaal en flexibel verlonen? Een bos met veel bomen. We scheppen helderheid over een aantal fiscaalvriendelijke manieren van verlonen voor werknemers en zelfstandigen.  

We behandelen in deze opleiding de volgende vormen in de diepte: 
• Winstpremie 
• Loonbonus 
• Warranten 
• Cafetariaplan 
• Firmawagen 
• Renteloze lening 
• Woning en onroerend goed 
• groepsverzekering 

Over de spreker

  • Gerben Vermeulen: Gerbens interesses gaan vooral uit naar de internationale tewerkstelling, tewerkstellingsmaatregelen en alles rond alternatieve verloning. Hij volgt dan ook met veel enthousiasme alle ontwikkelingen die zich in die gebieden voordoen.  
  • Henk Sanders: Henk is sinds 2006 actief bij Liantis en heeft als productexpert een ruime ervaring binnen het domein van aanvullende pensioenen en risicobescherming voor zowel werknemers als zelfstandigen. 
Joachim De Rouck
Joachim De Rouck & Tom Meeuwsen
ADVISEUR KENNISCENTRUM & ADVISEUR RISK SOLUTIONS
Hoe het pensioen van een zelfstandige of vennoot optimaliseren?

Over de sessie

Het wettelijk minimumpensioen van een zelfstandige heeft de afgelopen jaren een serieuze inhaalbeweging gemaakt op het pensioen van een loontrekkende. In deze opleiding overlopen we de mogelijkheden voor een optimale pensioenopbouw als zelfstandige of vennoot. We starten de opleiding met een toelichting van welke factoren het wettelijk pensioen van een zelfstandige bepalen. Daarna gaan we dieper in op de verschillende fiscaal aftrekbare vormen van aanvullend pensioen en pensioensparen. Tot slot bespreken we enkele belangrijke aandachtspunten in de vierde pijler.    

 

Over de sprekers

Tom Meeuwsen is adviseur bij Liantis voor het domein zelfstandige ondernemers en geeft advies op maat aan zelfstandigen en ondernemingen over de opbouw van hun sociale bescherming en aanvullend pensioen. Door eerst de knepen van het vak te leren vanuit een ondersteunende functie en in 2019 door te groeien naar een commerciële rol weet hij als geen ander hoe belangrijk kennis en expertise in dit vakgebied zijn.

Joachim De Rouck werkt sinds 2004 bij Liantis en sinds 2006 als adviseur in het kenniscentrum. Naast het verzorgen van opleidingen, werkte hij vooral de afgelopen jaren als pensioenadviseur in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Hij adviseert, begeleidt en informeert medewerkers, klanten en business partners als onderdeel van een kwalitatieve dienstverlening. 

Schrijf je snel in!


Benieuwd naar wat deze sprekers te vertellen hebben?

 

Ik schrijf me in

 

 

Prijs opleidingspakket

Voor 599 euro heb je een toegang tot alle opleidingen die in 2022 via Liantis Academy worden georganiseerd. Voor die prijs krijg je niet enkel 10 uur (on demand) opleidingen maar bieden we je ook graag nog minstens 5 uur live webinars aan rond fiscaliteit.

Via Liberform, het opleidingscentrum voor de sector van de vrije beroepen, kan je bovendien een opleidingspremie van 10 euro per opleidingsuur aanvragen. Daarnaast kan je (cumulatief) ook een tegemoetkoming krijgen van de KMO-portefeuille van 30% als je minstens 7,5 uur opleiding gevolgd hebt.

Het lesmateriaal blijft ten slotte een jaar ter beschikking. Naast fiscale en vennootschapsrechtelijke thema’s zorgen we ook voor info en bijscholingen rond sociaaljuridische thema’s. Die combinatie laat je toe te groeien in je rol als vakexpert, maar ook als werkgever en bedrijfsleider.

Gloednieuw opleidingsplatform

Ons gloednieuw online opleidingsplatform brengt heel wat voordelen met zich mee:

 Intuïtief platform 
Liantis bezorgt certificaten aan ITAA
Op elk moment toegankelijk

 

HubSpot Video