Logo_Liantis

Liantis Academy 2021
voor accountants en belastingadviseurs

Met de opleidingen van de Liantis Academy voor accountants en belastingadviseurs breid je niet alleen jouw basiskennis en die van je medewerkers uit. Je bent ook weer helemaal mee met de laatste evoluties in jouw vakgebied.


✓   
Maar liefst 30 geaccrediteerde opleidingsuren
✓   Online te bekijken wanneer jij wil
✓   Door experts zoals Fred Janssens (Econopolis), Rutger Van Boven (BDO) en Geert Delrue (Federale Gerechtelijke Politie)
✓   Opleidingen erkend door het ITAA

Heldere opleidingen

Veranderende regels en nieuwe wettenjouw vak is altijd in bewegingMet een duidelijke uitleg van een vakexpert ben je weer helemaal mee.

welzijnOpHetWerk_RGB_dunne lijn 01

Uitgebreid aanbod

In dertig opleidingsuren behandelen we alle facetten van jouw beroep. We hebben het uitgebreid over de laatste nieuwe regelingen en wetgevingen. Dit jaar kan je ook je medewerkers de kans geven om bij te leren van onze experts.

Preventieplatform_RGB_dunne lijn 01

Digitale opleidingen

Je bekijkt de opleidingsvideo’s wanneer dat jou het best past. Dat kan vanaf 17 mei 2021 op ons gloednieuw online platform. We vullen het aanbod geregeld aan tot en met december 2021. De opleidingen blijven beschikbaar tot en met 15 mei 2022. 

Accountant-RGB-Dunne


Door vakexperts

Elke spreker is expert in zijn materie en volgt de evoluties binnen zijn vakgebied op de voet. Je krijgt dus een opleiding waar je écht iets aan hebt. Trouwens, ook onze externe sprekers zullen je niet onbekend voorkomen …

Ontmoet onze sprekers

Elke spreker is expert in zijn materie en volgt de evoluties binnen zijn vakgebied op de voet. Ook onze externe sprekers zullen je niet onbekend voorkomen 

Fred Janssens
Fred Janssens
Partner Econopolis
Fiscaalvriendelijk beleggen voor vennootschappen via DBI-beleggingsfondsen

Over de sessie

De liquidatiereserve biedt een verlaagd belastingtarief voor de vennootschapswinsten die men opspaart binnen de vennootschap en daarna wil uitkeren. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat men die winst vijf jaar laat staan. Aangezien liquiditeiten op de zichtrekening vandaag weinig tot niets opbrengen, geeft dat perspectieven om dat geld in de tussentijd te beleggen. Een fiscaal-vriendelijke oplossing met aantrekkelijke rendementen is dan een belegging in een DBI-beleggingsfonds.

In deze sessie worden de belangrijkste karakteristieken, voordelen en aandachtspunten van DBI-beleggingsfondsen besproken. 

Over de spreker

Fred Janssens is Partner bij Econopolis, een beleggingsonderneming voor vermogensbeheer en beleggingsadvies die diensten verstrekt voor vermogende particulieren, ondernemers, zelfstandigen en institutionelen. Hij stond mee aan de wieg van verschillende fiscaalvriendelijke beleggingsproducten die in de loop der jaren op de Belgische markt gelanceerd werden.

Rutger Van Boven
Rutger Van Boven
Partner BDO
De Belgische stichting als planningsinstrument van vermogens

Over de sessie

De Belgische stichting kan op verschillende manieren worden ingeschakeld in een vermogensplanning. Zo kan een stichting dienend zijn in het kader van de verankering of de overdracht van een familiebedrijf. Maar daarnaast wordt de stichting regelmatig ingezet voor het levensonderhoud van andersvalide kinderen of voor de bestendiging van een waardevolle verzameling.  

Tijdens deze sessie staan we stil bij elk van deze aanwendingsmogelijkheden. Zowel de juridische als de fiscale en de boekhoudkundige aandachtspunten worden toegelicht. 

Over de spreker

Rutger Van Boven is partner bij BDO Belgium en hoofd estate planning. Hij is auteur van diverse wetenschappelijke bijdragen rond successieplanning en vennootschapsrecht (o.a. tijdschrift Estate Planning, Notarieel en Ffiscaal Maandblad, reeks Recht & Onderneming …). Hij schreef ook het boek 'De Belgische Stichting' en was editor van het boek 'De managementvennootschap: uw 85 antwoorden'.

Verder is Rutger lid van het redactiecomité van de nieuwsbrief Accountancy actualiteiten docent aan de Brugge Business School in de Expert Class Vermogens- en successieplanning. Hij spreekt ook regelmatig op seminaries over successieplanning en vennootschapsrecht.

Geert Delrue
Geert Delrue
Gerechtelijk commissaris Federale Politie
De cijferberoepen en witwassen: typologieën herkennen

Over de sessie

De antiwitwaswet verplicht alle meldingsplichtigen, ook de cijferberoepen, om atypische (financiële) transacties te rapporteren aan de Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) in de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Het witwasproces telt drie fases: injectie, opeenstapeling en integratie. Bij dit proces gaat het er vooral om de link te verbreken tussen de illegale fondsen en het oorspronkelijk misdrijf, waarna de fondsen gemakkelijker in de legale economie kunnen worden geïntroduceerd.

De cijferberoepen spelen een cruciale rol in die verschillende fases, vooral dan in hun functie van “gatekeeper” tot de legale economie. Door hun vertrouwensfunctie in het commercieel gebeuren hebben zij als het ware de sleutel in handen om illegaal geld gemakkelijker in het legaal circuit binnen te loodsen. Cijferberoepen dienen zich daarom te wapenen tegen witwassen en financiering van terrorisme.

De klassieke AML/CFT-opleidingen concentreren zich vooral op de inhoud van de antiwitwaswet (inrichting van het kantoor, risk-based approach, eenvoudige en verscherpte waakzaamheid …), terwijl deze opleiding je een inzicht geeft in de technieken (typologieën) die worden toegepast door witwassers. Je krijgt ook een beter begrip van de meldings-, onderzoeks- en vervolgingsketen van het antiwitwasproces. Dit alles gebeurt aan de hand van actieve schema's.

Over de spreker

Geert Delrue is licentiaat in de criminologie en gerechtelijk commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie. Al ruim 37 jaar is hij betrokken bij het voeren van onderzoeken naar financieel economische misdrijven (oplichting, misbruik van vertrouwen, bedrieglijk onvermogen, wegmaken van nalatenschappen, valsheid in geschriften en gebruik, misdrijven i.v.m. de staat van faillissement ...). 

De laatste jaren heeft hij zich vooral gespecialiseerd in fiscale onderzoeken en witwasonderzoeken. Hij wordt internationaal erkend als een autoriteit op het vlak van de bestrijding van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De laatste jaren geeft hij geregeld presentaties tijdens conferenties in België en het buitenland in verband met witwassen en terrorismefinanciering.

Hij geeft ook les aan binnen- en buitenlandse universiteiten. Verder is hij ook auteur van verschillende boeken in verband met financieel economische misdrijven, zoals: Witwassen en financiering van terrorismeMisdrijven i.v.m. de staat van faillissementHet bedrieglijk onvermogenFiscale fraudeOplichting en misbruik van vertrouwen enz. Voormelde boeken werden ook in het Frans uitgegeven. 

Bert Bekaert
Bert Bekaert
Vennoot Everest Law
Grensoverschrijding door banken ten aanzien van een onderneming in moeilijkheden

Over de sessie

Samen gaan we na wanneer een bank een krediet mag opzeggen en wanneer niet, en of zij zonder meer een wederbeleggingsvergoeding kan vragen. We onderzoeken ook hoe de onderneming zich kan beschermen tegen acties van de bank.

Een heel interessante opleiding voor wie moet onderhandelen met de bank over een onderneming in moeilijkheden.

Over de spreker

Bert Bekaert is in 2003 met onderscheiding afgestudeerd als licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Leuven. Hij verdiepte zich daarna  in economische studies aan de Université Catholique Louvain-la-Neuve en volgde stage bij de Verenigde Naties in New York. In 2011 behaalde hij een master in vennootschapsrecht aan de HUB.

Bert is vennoot in het Gentse kantoor van Everest en kan bogen op een jarenlange ervaring in handelsrecht, insolventierecht en boekhoudrecht. Hij heeft al heel wat ondernemingen geadviseerd in faillissementsprocedures en met succes begeleid in procedures van gerechtelijke reorganisatie (GRP en voorheen ‘WCO’). Bert geeft bovendien seminaries over de toepassing van de GRP en publiceert er ook over.

Bert werd opgenomen in de lijst van curatoren van de ondernemingsrechtbank in Gent, afdelingen Gent en Oudenaarde. Hij doceert vennootschapsrecht, ondernemingen in moeilijkheden en bestuurdersaansprakelijkheid. Voorts heeft hij een ruime ervaring in het bankrecht (bijstand bankagentschappen en kredietnemers). Door zijn rijke ervaring in specifieke materies wordt Bert samen met zijn medewerkers vaak geconsulteerd door economische beroepsbeoefenaars, zoals boekhouders en accountants. 

sprekers

Drie trajecten

Maak hieronder je keuze tussen een van onze drie trajecten. Via Liberform, het opleidingscentrum voor de sector van de vrije beroepen, kan je bovendien een opleidingspremie van 10 euro per opleidingsuur aanvragen.

Refresh

 

€499

 

Sociale wetgeving en fiscaliteit, na het Refresh-traject zit het allemaal terug fris in het geheugen. Niet alleen bij jezelf. Ook je medewerkers kunnen deze opleidingen volgen. Lees meer...

 

10 uur opleidingen
voor jou én je medewerkers
door Liantis-experts


Onze drie trajecten bestaan uit on demand webinars waardoor deze omwille van de regelgeving niet betaald kunnen worden via de kmo-portefeuille.

Allround

 

€799

 

Kan je niet kiezen tussen het Refresh- of Up-to-speedtraject? Dat hoeft ook niet! In het Allround-traject kan je alle opleidingen volgen. Lees meer...


 

30 uur opleidingen
volledig aanbod
interne en externe expertsOnze drie trajecten bestaan uit on demand webinars waardoor deze omwille van de regelgeving niet betaald kunnen worden via de kmo-portefeuille.

Up-to-speed

 

€699

 

Tijd om wat snelheid te makenOnze experts scherpen je kennis aan over actuele topics en we duiken ook dieper in een aantal belangrijke thema’s binnen de wereld van accountancy en fiscaliteit. Lees meer...

 

20 uur opleidingen
topics voor specialisten
ook door externe experts


Onze drie trajecten bestaan uit on demand webinars waardoor deze omwille van de regelgeving niet betaald kunnen worden via de kmo-portefeuille.

Gloednieuw opleidingsplatform

Ons gloednieuw online opleidingsplatform brengt heel wat voordelen met zich mee:

 Intuïtief platform 
Liantis bezorgt certificaten aan ITAA
Op elk moment toegankelijk

 

Demo_Liantis_Academy-2

Partners

De Liantis Academy kan rekenen op de steun van deze partners: